Egy nő a legkeményebb versenyen

A francia Marie Riou a Dongfeng Race Team versenyzőjeként indul a Volvo Ocean Race-en.


Maga a verseny október 22-én indul, a spanyolországi Alicantéból. Ez az immár több mint 40 éves múltra visszatekintő nyílt, háromévente megrendezett bajnokság a régi kereskedelmi vitorlások jellemző útvonalait követi. Az idei megmérettetés a leghosszabb lesz a verseny történelmében, hiszen a vitorlázóknak több mint 83 ezer kilométert kell majd megtenniük.


Az események összefoglalóit mintegy kétmilliárd ember követi a tévé képernyőin keresztül, így minden bizonnyal ez a legismertebb vitorlásverseny. De nemcsak páratlan ismertségéről híres, hanem arról is, hogy ez a legkeményebb bajnokság, amelynek egyes szakaszain gyakran 20 napig éjjel-nappal küzd a hajók legénysége, hol fagyban, hol trópusi hőségben.


A 8-11 fős csapatok tagjainak különösen nehéz dolguk van, hiszen friss élelem híján többnyire száraz ételeken vagy konzerveken élnek, és jellemzően mindössze egyetlen váltás ruhát visznek magukkal a minden komfortot nélkülöző, szupermodern technikájú versenyhajókra. A földkerülő verseny során négy tizenegy város érintésével érnek be a célba, amely a mostani versenyen a hollandiai Hága lesz.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!