Egy márka, két helyszín, két Európa-bajnoki cím

A ClubSwan Racing két új Európa-bajnokot avatott a hétvégén, két figyelemre méltó mediterrán helyszínen.

Mahonban a Stella Maris (AUT) szerezte meg a ClubSwan 50 Európa-bajnoki címet, míg Puntaldiában a Farstar (ITA) diadalmaskodott a ClubSwan 36 Európa-bajnokságon.

A ClubSwan 50-eseknél – amelyeknek a Club Maritimo de Mahon adott otthont Menorca szigetének keleti partján – annyira kiélezett volt a küzdelem, hogy a hét megrendezett futamon hat különböző győztest ünnepelhettek.

YouTube video

August Schram (Stella Maris) elégedetten nyilatkozott: „Szuper érzés, hogy megnyertük az Európa-bajnoki címet. A mai első futamban jól rajtoltunk, de rossz oldalt választottunk, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű, keményen meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Kicsit idegesek voltunk, amikor láttuk, hogy a Hatari és az Earlybird, a legközelebbi versenytársaink hogyan teljesítenek, de szorosan mögöttük tudtunk végezni, ami megkönnyebbülést jelentett.”

YouTube video

„Amikor elkezdtük ezt az egész projektet, úgy döntöttünk, hogy saját legénységgel vágunk neki. Sokan közülük, hozzám hasonlóan, korábban nem vitorláztak ilyen nagy hajón, így együtt tanultunk. Nagyszerű élmény volt együtt fejlődni, büszke vagyok rájuk.”

YouTube video

Teljes eredménylista.

A ClubSwan 36-osok Szardínián versenyeztek, ott az osztályban első szezonját töltő Onda (BRA) az élen állva várta az utolsó napot, ám akkor a Farstar (ITA) az utolsó három futamban elért 1., 2., 3. helyezéssel megelőzte. Harmadik helyen zárt a G Spot (MON), mindössze egy ponttal megelőzve a Cuordileonét (ITA).

YouTube video

„Ez nagyon sokat jelent nekünk – Lorenzo számára ez az első Európa-bajnokság, és a legénység is keményen megdolgozott a címért – mondta a Farstar taktikusa, Alvaro Marinho. – Az egész szezonban jól mentünk, de ez a hét volt a csúcs, köszönettel tartozunk a csapatnak és Lorenzónak, hogy életre hívta ezt a programot. Nagyon boldogok vagyunk. Már régóta próbáltunk megnyerni egy versenyt, ez most egy komoly kihívásokkal teli héten sikerült, és ez nekem mint taktikusnak különösen sokat jelent. Néha volt egy kis szerencsénk, de a csapat szellemisége volt a fontos. Ez a világ egyik legjobb versenyhajója, mi pedig a héten megtaláltuk a nyerő kombinációt – csodálatos érzés.”

YouTube video

A kettős bajnokság eseményeinek lezárásakor Federico Michetti, a ClubSwan Racing sporttevékenységekért felelős vezetője így nyilatkozott: „Az, hogy egyszerre két helyszínen tudtunk jelen lenni, és két Európa-bajnoki címet oszthattunk ki, olyan teljesítményt jelentett, amely büszkeséggel töltötte el az egész ClubSwan Racing csapatot. Kijelenthetjük, hogy jó munkát végeztünk, és látni, hogy a tulajdonosok és a vitorlázók elismerik ezt, nagyszerű ösztönzést jelent számunkra, hogy még magasabbra tegyük a lécet.”

YouTube video

Teljes eredménylista.

(fotók és forrás: ClubSwan Racing)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!