Egy különleges hajót ünnepeltek Japánban

2020. március 20.
Címkék :

A japán tengeri önvédelmi erők hadrendbe állította első, továbbfejlesztett Aegis felderítő és rakétaelfogó rendszerrel felszerelt rombolóját.

A Maya az első hadihajó, amelyet a legmodernebb, amerikai–japán közös fejlesztésű rakétavédelmi rendszerrel szereltek fel. Ez rövid és közepes hatótávolságú fenyegetéseket is képes kivédeni. A hajón található Standard Missile-3 Block IIA rakétát könnyebb irányítani, mint elődeit, és több helyzetben használható.

A 8200 tonnás, 170 méter hosszú Mayát egy olyan felderítő rendszerrel is ellátták, amely képes megállapítani a rakéták és repülőgépek pontos helyzetét, és megosztani azt az amerikai hadsereggel, valamint Japán szövetségeseivel.

A Maya Japán hetedik, Aegis rendszerrel felszerelt rombolója, és körülbelül 172 milliárd jenbe (516 milliárd forintba) került. A hajó a Kanagava prefektúrában található jokoszukai támaszponton fog állomásozni.

A szigetország azt tervezi, hogy 2021 márciusában újabb Aegis rombolót állít hadrendbe. Tokió hangsúlyozta, hogy a jelenlegi fejlesztések pusztán védelmi célokat szolgálnak – írta a hirado.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!