Egy hossz Balaton: úszással segítettek a Kis-Pingvinek

Rekordidő alatt, 24 órán belül úszták át hosszában a Kis-Pingvinek a Balatont. Az ifjú vízilabdázóknak célja az volt, hogy a kitartásukat erősítsék, másrészt, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtásra. Egy beteg kislány gyógyulásának támogatására gyűjtöttek.

Kürtszó, taps, ujjongás közepette indultak el a 80 kilométeres útra a Kis-Pingvinek a Városi Strandról. A sportegyesületnek nem ez volt az első hasonló kihívása. 2015-ben alapítójuk, 2019-ben 18 gyermek és 3 oktatójuk teljesítették ezt a távot. 2021-ben körbesétálták a magyar tengert, 2022-ben pedig 24 órán keresztül sportoltak. Az idei nyáron huszonnégy 2009 és 2012 között született vízilabdás kiscsoportokban úszott. 30 percenként váltották egymást. A VMSZ vízimentői biztosították, hogy semmi probléma ne lehessen. A fiatalok nagy izgalommal vágtak neki a kihívásnak.

„Már három éve vízilabdázok itt. Ez igazából egy jótékonysági úszás, gyerekek a gyerekekért és szerintem menni fog, ha az időjárás nem tesz keresztbe” – mondta el Tóth Zalán, a Kis-Pingvinek tagja.

Az úszással a fiatalok kitartását is erősíteni szerették volna a szervezők, valamint, hogy élményt, célt és motivációt adjanak nekik. A Kis-Pingvinek nagyon készültek az eseményre. Az még jobban erősítette bennük az akaratot, hogy tettükkel segíthetnek Drávucz Rita világ, és Európa-bajnok vízilabdázó kislányának, Flórának.

„A WonderFlora CMT Alapítványnak gyűjtöttünk, hogy Flórának tudjunk segíteni és egy nagyon nehéz küzdelem lesz. De aki ezt le tudja győzni, az egy igazi sportoló” – fogalmazott Juhász Boglárka a Kis-Pingvinek tagja.

Flóra egy olyan betegségben szenved, amely mozgáskorlátozottságot okoz. A tünetek erőssége megfelelő aktivitással és fejlesztéssel lassíthatók, ezért szerettek volna gyűjteni a sportolók.

YouTube video

„Nagyon örültek, nagyon lelkesek, úgyhogy ez a projekt már félig célba is ért. Ők azért nem tudnak itt lenni, mert ők 15-én indulnak Amerikába, ahol meg fog valósulni a műtét. Már bele is libabőröztem. Ettől függetlenül továbbra is gyűjtünk nekik, mert nyilván az előtte meg utána való rehabilitáció az nagyon hosszú és költséges, úgyhogy mi még töretlenül gyűjtünk nekik” – fogalmazott Menczinger Melinda vezetőedző.

Az előzetes tervek szerint 25-26 óra alatt szerették volna teljesíteni a távot, ám a fiatalok kitartásának is köszönhetően 24 órán belül elértek Balatonakarattyára – a Keszthelyi TV tudósítása szerint.

fotók: Kis-Pingvin Sportegyesület

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!