Egész évben vár a Balaton

Az évente közel kétmillió vendéget fogadó Balaton régióba egyre fontosabb, hogy tavasszal is több turista jöjjön. Ezért június 10-ig tart a Nyitott Balaton akció, amelyben 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység vesz részt és 150 programot is szerveznek a turisztikai szakemberek.

A Balatoni Turizmus Szövetség szerint azért is fontos az akció, mert sokan már húsvétkor is azt kommunikálták, hogy nem érdemes elindulni a Balatonra, mert telt ház van, ami azonban nem volt igaz. Ez annak is köszönhető, hogy a turizmusfejlesztési törvény új rendelkezései miatt némileg módosult a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település kiesett, viszont bekerült Veszprém, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.

Fontos lépés volt a Sopron és Fertő vidékét a Balatonnal összekötő, 13. számú kerékpárút kijelölése is, mivel így a Balaton összeköttetésbe került egy másik magyar turisztikai övezettel és egy egészen Németországig nyúló kerékpárút-hálózattal.

A statisztikák azt mutatják, hogy a kereskedelmi szálláshelyek árbevételének 17-20 százaléka Balatonon realizálódik. Évente több mint másfél millió belföldi vendég pihent a tónál és majdnem félmillió külföldi turista is itt nyaral. A magyar vendégek körében legnépszerűbb városok 10-es listáján három balatoni célpont található, Budapest és Hajdúszoboszló után Siófok, Hévíz és Balatonfüred következik – írta a turizmusonline.hu.

(fotó: Pixabay)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!