Egész évben Balaton

Nemcsak nyáron, hanem ősszel is számos programmal várják a Balatonhoz érkezőket. A Balatoni Kör évek óta dolgozik azon, hogy a tónál négy évszakos legyen a szezon.


Augusztus után csaknem két hónapig élvezhették a jó időt a tóhoz érkezők, még októberben is nagy volt a forgalom a vitorlás kikötőkben – mondta el Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője. Hozzátette: évek óta azon dolgoznak, hogy négy évszakos legyen a Balaton szezonja – írta a sonline.hu.


– Egyre több kulturált, minőségi szolgáltatás van nyitva egész évben, továbbá azt tapasztaljuk sokan a csendes, nyugodtabb őszi, tavaszi, téli pihenést keresik a tónál – véli Kardos Gábor. Szerinte szükség lenne egy Balaton Kártya bevezetésére, amely a helyieknek szólna. Ezáltal kaphatnának kedvezményt akár wellnessközpontokban, vagy egyéb szolgáltatást vehetnének igénybe 10-20 százalékkal olcsóbban, így élénkülne a belföldi forgalom is. – Egy OktoBorfest ötlete is felmerült, amellyel az lenne cél, hogy számos településeken a finom borok mellett zenés, kulturális programokat kínáljunk, minél több embert mozgassunk meg – fűzte hozzá.


Újabb izgalmas ötlettel állt elő a BL YachtClub. Ezúttal Péter Bencét, a neves zongoristát kérték fel arra, hogy egy vitorláson játssza el a Here Comes The Sun című örökzöldet a Beatlestől. Mindössze két hét alatt másfél millióan nézték a videót világszerte. Tóth Balázs, a BL YachtClub vezetője elmondta: ősszel és télen is számos programmal készülnek. – A tervek szerint november 24-én megnyitjuk a műjégpályánkat, december másodikán pedig kézműves karácsonyi vásárt rendezünk. De lesz Mikulás és Szilveszteri Regatta is – tette hozzá.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!