Eddig 50 nemzet nevezett az Optimist-világbajnokságra

Kicsivel több mint egy hónap múlva kezdődik a nemzetközi ifjúsági vitorlázás leginkább várt eseménye, az Optimist-világbajnokság, magyar résztvevőkkel. A 2020-as esemény elhalasztása miatt pláne fokozott az érdeklődés.

A nevezés még nem zárult le, így tovább bővülhet a lista, de az már biztos, hogy ötven nemzet képviselői részt vesznek a június 30. és július 10. között zajló viadalon. Mire a mezőny végére ér a selejtezőknek, a csapatversenynek és a döntőknek, kiderül, ki válthatja a trónon Marco Gradonit, aki nemcsak a 2019-es, de az előtte rendezett két világbajnokságot is megnyerte. Képünkön a spanyol Maria Perello áll mellette, aki 2019-ben szintén harmadik világbajnoki címét gyűjtötte be az osztályban (a lányok között).

A szervező klub (Fraglia Vela Riva) minden erejével azon van, hogy szórakoztató, biztonságos és emlékezetes versenyt hozzon össze. Ahogy Roberto Pellegrini, a klub elnöke fogalmazott: „Május 10-ével megerősítést nyert, hogy megtarthatjuk a rendezvényt, így a szervezői gépezet mozgásba lendült, mert nemcsak a versenyt akarjuk lebonyolítani, de segíteni akarjuk a régió életre keltését is.”

Marco Benedetti, a Garda Trentino elnöke hozzátette: „Újra a Garda-tavon rendezik a nemzetközi vitorlázás egyik legfontosabb eseményét, ami nemcsak a Fraglia Vela Riva, de a régió számára is mérföldkő.”

Optimist-világbajnokság, Riva del Garda, 2021. június 30.–július 10. A magyar csapat már benevezett, az öt induló névsora azonban csak a válogatók lezárultával, június 6-án lesz végleges.

Látványos összefoglaló a 2019-es világbajnokságról:

YouTube video

(forrás: 2021worlds.optiworld.org, fotók: gardatrentino.it; optimist.org.za; pressmare.it)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!