Duplázás Makón: tavasszal újranyit a Hagymatikum

2024. január 16.
Címkék :

Makón 1956-ban találtak termálvizet, és már az 1960-as évek óta működött egy termálfürdő, de az igazi nagy előrelépést a Hagymatikum Gyógyfürdő 2012-es átadása jelentette.

A Makovecz Imre tervei alapján megvalósult fürdő jó néhány különleges építészeti megoldást felvonultató, különleges hangulatú épület. Ugyanakkor az eredeti terveiben egy a 2012-ben megvalósultnál nagyobb fürdő szerepelt. Azonban az akkori anyagi lehetőségek ennek a megvalósítását nem tették lehetővé.

A fentiek miatt már régóta napirenden volt a Hagymatikum bővítése, de sokáig nem volt meg az ehhez szükséges anyagi forrás. Ebben a 2021-es esztendő eleje hozott változást, amikor bejelentették, hogy Makó állami támogatást kap a fürdőfejlesztéshez.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján végzett fejlesztés megduplázza a termálfürdő eddigi kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületű beruházás során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épült, emellett kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is.

Az új részleg december közepére gyakorlatilag elkészült. Jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik, a kivitelező még január folyamán kijavítja az esetleges hibákat, és ezt követően kezdetét veheti a próbaüzem. Mindez azt jelenti, hogy még a tavasz folyamán megnyithatják a Hagymatikum vadonatúj részlegét, ami több mint 11 milliárd forintból valósulhatott meg – írta a termalonline.hu.

fotók: mako.hu, glorius.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!