Dupla győzelemmel ért véget a The Ocean Race 2022-23

2023. július 3.
Címkék :

Az 11th Hour Racing nem csak a földkerülő versenyt nyerte meg, de a kikötői futamokban is a legjobbnak bizonyult.

A 14. The Ocean Race verseny utolsó versenynapjára július elsején, szombat délután került sor Genovában.  Csütörtökön már lezárult a regatta földkerülő része (az 11th Hour Racing győzelmével), de a genovai kikötői futam még részét képezte a programnak.

YouTube video

A napot tiszta égbolt, nagyon gyenge szél és lelkes nézőközönség jellemezte.  Az 11th Hour Racing Team szkippere, Charlie Enright azért örült különösen az elsőségnek, mert a csapatnak rendkívüli erőfeszítésébe került, hogy a hetedik szakasz rajtjánál a GUYOT environnement – Team Europe által okozott károkat kijavítsák, és újra ringbe szálljanak: „A parti stábunk három napon át dolgozott megállás nélkül, hogy újra vízre tudjunk szállni, és részt tudjunk venni a zárófutamon. Az, hogy ma Genovában versenyezhettünk – és megnyertük a versenyt -, tökéletes zárása a Föld körüli utunknak, jobbat kívánni sem lehetett volna. Ezzel is köszönetet mondtunk mindenkinek, aki az elmúlt években támogatta a kampányunkat.”

The Ocean Race, kikötői verseny, összesített IMOCA-eredmény:

1. 11th Hour Racing Team – 29 pont

2. Team Malizia – 25 pont

3. Biotherm – 19 pont

4. Team Holcim-PRB – 17 pont

5. GUYOT environnement – Team Europe – 10 pont

Az IMOCA-osztály futamát megelőzte a VO65-ösök versenye, 3-6 csomós szélben, amiben egy kicsit minden hajó lekéste a rajtot.

Jelmer van Beek, Team JAJO: „Trükkös nap volt, kevés széllel. Azt mondják, csak annyira vagy jó, mint az utolsó futamod, és mi most nyertünk! Jó így befejezni a versenyt, nagyszerű élmény volt az egész, most pedig eljött a nyaralás ideje.”

Bár a WindWhisper csak ötödik lett ebben a futamban, korábban elég előnyt gyűjtöttek össze ahhoz, hogy így is övék legyen a diadal.

The Ocean Race, kikötői verseny, összesített VO65-eredmény:

1. WindWhisper Racing Team – 19 pont

2. Team JAJO – 17 pont

3. Mirpuri/Trifork Racing Team – 12 pont

4. Viva México – 10 pont

5. Austrian Ocean Racing powered by Team Genova – 8 pont

6. Ambersail 2 – 0 pont

Összefoglaló a nap eseményeiről:

YouTube video

fotók és forrás: The Ocean Race

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!