Dufour 430 – Teljesítmény és kényelem

Tavaly debütált a Dufour Yachts Grand Large modellszériájának harmadik generációja. A bemutatott hajókban ötvöződik az olasz tervező, Umberto Felci kézjegye és a gyár Exclusive típusainak jól felismerhető jellemzői.

A D430-as hajótestének és fedélzetének tervezése során az elsődleges szempont a teljesítmény és a kényelem egyensúlyának tökéletes megteremtése volt, ez a törekvés pedig követi a Dufour több mint 50 éves filozófiáját. A széles oldalfedélzet, a megnövelt kokpit és a teljes méretben lenyitható fürdőplatform a hajóra érkezőkben tovább erősíti az érzést, miszerint valóban új modell született.

A hajó vitorlázata rendelhető hagyományos vagy önváltó fokkal is, amely kiegészíthető Code Zeróval vagy genakkerrel. A széles, lapos tető alá rejtett kötélvezetés, a kormányálláshoz telepített csörlők vagy a légiesen könnyű és elegáns műszeregység a legmodernebb fedélzet tervezési trendek gyakorlatát követi. Az újragondolt kormányállás és a hátsó csörlők elhelyezkedésének köszönhetően a kötelek a kormányállásból is elérhetők.

Az új modell külső felszereltsége ugyancsak megújult. Az újdonságok között szerepel az integrált strandlétra és a dekken körbefutó LED-sor, ami igazán stílusos fénybe öltözteti a hajót. De természetesen a Dufour modelleken megszokott külső kokpitkonyha – grillsütővel – sem maradhatott ki a választható opciók listájáról.

A Dufour 430-as belső terét ezúttal is különös figyelemmel alakították ki. A modern, de a minimalista stílust kifejezetten mellőző belső térkialakítás praktikus és tágas kabinokat, átgondolt tereket eredményezett. A csúcsminőségű anyagfelhasználás igazi Home to Home érzést kínál a leendő Dufour-tulajdonosoknak.

A hajó jelenleg kétféle kialakításban, 3, illetve 4 kabinos verzióban érhető el, mindkét változatban 2 zuhanyzó/wc található. A belső bútorok mahagóni, tölgy vagy tík színben rendelhetők.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében elolvasható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!