Dubaj rekordot dönthet az idén

2017. november 10.
Címkék :

A Dubaji Turisztikai Hivatal adatai szerint az idei Dubaj újabb rekordéve lehet; összesen 11,58 millió külföldi látogatót regisztráltak az év első kilenc hónapjában, ez 7,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

India továbbra is az első számú küldő piac, ahonnan a január–szeptemberben 1,47 millió turista érkezett. A nagymértékű növekedés a hatékony desztinációs marketingnek tudható be, de szerepe lehet benne a bollywoodi szupersztárral, Shah Rukh Khannal kialakított szoros együttműködésnek is. A kínai turisták továbbra is az ötödik legnagyobb forgalmat bonyolító látogatók, és számuk 49 százalékos növekedést mutat. A jelentős előrelépés a kínai turisták számára ma már ingyenesen megkapható vízumnak is betudható.


Szaúd-Arábia és Nagy-Britannia továbbra is a második és harmadik „helyezett”, összesen 1,25 millió szaúdi és 905 ezer brit utazó látogatott el Dubajba 2017. január–szeptemberben. Az első húsz piac közül az orosz forgalom rekordot döntött, mintegy 95 százalékos növekedéssel, és ebben szintén szerepe lehet a könnyített és ingyenes vízumnak.


Dubaj nem áll le, folyamatosan fejleszti, bővíti a kínálatot minden téren – a turizmus növekedése pedig biztos jele annak, hogy ezek a fejlesztések nem hiábavalók. A 2020-ra tervezett 20 milliós látogatószám úgy tűnik, hogy nem álom, hanem igen is megvalósítható terv, sőt a turizmusszektor egyre nagyobb mértékben járul hozzá az ország GDP-jéhez – írta turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!