Dragonok Csopakon: újra jön a Johan Anker kupa

A Johan Anker Kupa hagyományosan a klasszikus, közel száz éves osztály flottbajnoksága, amelyet 2008 óta évente rendez meg a Magyar Dragon Szövetség.

Az osztály megálmodójáról, a híres norvég hajótervezőről elnevezett vándordíjért rendezett verseny házigazdája idén ismét az EGIS SE lesz Csopakon – zsinórban harmadik éve. A regatta péntek délután fél egykor kormányosértekezlettel kezdődik, az első futam tervezett időpontja délután két óra, a versenykiírás szerint nyolc futam a terv. 

„Nagyon fontos számunkra, hogy a fiatalabb generációt is megismertessük ezzel a klasszikusan elegáns, száz éves kora ellenére még mindig rendkívül népszerű hajóosztállyal, ezért is nagy öröm számunkra, hogy egyre több ’családi’ legénység áll össze versenyeinkre” – hangsúlyozta Náray Vilmos, az osztályszövetség vezetője.  „A Dragonok legnagyobb vonzereje, hogy a one-design tervezés miatt nincs nagy sebességkülönbség a hajók között, külföldön is lehet versenyezni és csak három emberre van szükség a csodálatos, vízközeli vitorlás élményhez” – emelte ki. 

A versenyre 10-12 hazai egységet várnak, a legnagyobb esélyesek a hazai pálya előnyével rendelkező csopaki Luna (Zenthe Ferenc) és a két évvel ezelőtti győztes Das Boot. A verseny szakmai színvonaláról nagyszerű rendezői gárda gondoskodik majd, a főrendező Verebély Tibor, az óvási bizottság elnöke pedig Igali Csilla lesz. 

Igali Csilla: Szeretek élni

YouTube video

A Dragon osztály nemcsak a vízi csatákról, hanem a kiváló parti hangulatról is híres, és ez most sem lesz másképp: pénteken zsíroskenyér-fröccs-party várja a résztvevőket az EGIS SE jóvoltából, a szombati reggelit és vacsorát pedig a Carpe Diem legénysége ajánlotta fel a résztvevőknek. 

Johan Anker Kupa 2013-ban:

YouTube video

fotók és forrás: Magyar Dragon Szövetség

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!