Díjazták a legjobb vitorlázókat

Nagyon sok díjat adott át a Magyar Vitorlás Szövetség a 2019-es ranglista-díjátadó ünnepségen a Testnevelési Egyetemen.

A legkisebbektől a legnagyobbakig nyilvántartott ranglisták első hat helyezettjei vehettek át díjat a Magyar Vitorlás Szövetség elnökétől és főtitkárától, dr. Kollár Lajostól és Holczhauser Andrástól, valamint a magyar csúcsversenyzőktől, Berecz Zsombortól, a Gyapjas, illetve a Vadnai testvérektől.

„Már most látszik, hogy erős magyar csapat utazhat Tokióba. Nagyon bízunk benne, hogy a kvótát már megszerző versenyzők mellett a férfi 470-es osztályban is sikerül a kvalifikáció” – mondta dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. „A szövetség már hónapokon óta dolgozik azon, hogy az olimpiai előkészületek a lehető legnagyobb rendben menjenek – mondta Holczhasuer András a díjátadón. – Külön öröm, hogy a részvételi jogot már kivívott versenyzők mellett egy-egy magyar versenybíró és versenyrendező, Böröcz Bence és Fluck Benedek is olimpiai résztvevő lesz.”

A számos különdíj között életműdíjat vehetett át Németh Miklós nemzetközi versenybíró és finn nemzetközi osztályfelmérő, az Európai Vitorlás Szövetség egyik alapítója. A Majthényi Zsombor díjat, az edzők szavazatai alapján kiemelkedően eredményeket elért ifjúsági versenyző egység kapja 2006 óta, az idén az SVE világbajnoki 8. helyezett 29er párosa, Jeney Máté és De Jonghe Artúr nyerte el.

A Dulin testvérek által alapított díjat a legjobb serdülő optimistes versenyzőnek, Héder Benedek Barnának, az SVE versenyzőjének adta át Dulin Jenő, a díj egyik alapítója. A Tímár Péter emlékdíjat az idén Balatonföldváron Európa-bajnokságot nyert repülő hollandis versenyző, a Gyapjas testvérek edzője, a földvári Spari-telep egyik vezetője, Majthényi Szabolcs vehette át Rutai Istvántól és Ugron Gábor Gáspártól, a díj alapítóitól. A szövetség díjazta az utánpótlás hajóosztályok kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeit elérő versenyzők mellett a felnőtt osztályokban sikeresen versenyző egységeket is – közöttük az olimpiai osztályokban versenyző vitorlázókat – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!