Díjazták a Dometic Trim Tab rendszerét

Az ötven legfontosabb iparági fejlesztés egyike lett a Dometic új Trim Tab rendszere, amely elnyerte a Boating Industry magazin szerkesztőinek díját.

A folyóirat kedden jelentette be, hogy a Dometic Next Generation Trim Tab rendszerét 2020 legjobb termék díjával tüntette ki. A szerkesztők több száz fejlesztés közül választják ki minden évben azt az 50 terméket, amit végül jutalmaznak. A győztesek innovációjukkal, egyediségükkel és szolgáltatásaikkal is kiemelkednek a pályázók közül. A megvizsgált termékek és szolgáltatások az iparág minden területéről származnak, ideértve a hajókat és motorokat, az elektronikát, valamint a kiegészítőket.

A Dometic korszerű trimmlaprendszere a precíziós vezérlést új szintre emelte. A robusztus és megbízható rendszer intuitív, programozható, gyorsan és pontosan reagál az utasításokra. Összekapcsolva a Dometic Optimus elektromos kormányrendszerével, a joystickvezérléssel és az intelligens gázkarral, teljesen integrált rendszert kapunk.

A sok önállóan is működőképes rendszert a kifinomult Control Area Network (CAN) köti össze egyetlen integrált egységgé, amelyet a digitális vezérlés tesz pontossá. Az intuitív, tárcsás vezérlőpanelen LED-ek jelzik a trimmlap helyzetét és az előre programozható beállításokat (otthon/kedvenc), amelyek megkönnyítik az előnyben részesített lapátpozíció gyors beállítását. Természetesen manuálisan is bármikor be lehet avatkozni a rendszer működésébe, ha a kapitány úgy ítéli meg, hogy erre szükség van.

„A CAN-alapú, intelligens vezérlés valódi innováció az iparágban” – mondta Eric Fetchko, a Dometic Marine elnöke. „A hajóépítők képesek olyan üzemmódokat előre beprogramozni, mint a Felsiklatás, amely a trimmlapokat a motorok aktuális fordulatszámához igazítja, és a kezdeti állásból fokozatosan visszahúzza a kívánt véghelyzetbe. Többé nem kell a kapitánynak „érzésre” beállítania a trimmlapot. A precíziós technika elvégzi helyette” – tette hozzá Fetchko.

Az intelligens vezérlés további kényelmi és biztonsági funkciókat kínál. Például amikor a kapitány a Joystick Mode-ot választja manőverezéshez, akkor automatikusan alaphelyzetbe állítja a lapokat, és a biztonsági mechanizmus ugyanígy tesz, ha a kommunikáció elveszik a vezérléssel.
A megbízhatóság, a minőség és a teljesítmény biztosítása fontos szempont, ezért a Dometic Trim Tab kiváló választás minden motoros hajóra, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!