Díjazták a budapesti karácsonyi vásárt

A Szent István-bazilika előtti rendezvényt választották meg a legszebb karácsonyi vásárnak Európában.

Az eredményt a European Best Destinations nevű szervezet jelentette be, amelynek célja, hogy az európai kultúrát és turizmust népszerűsítse. Az idén rekordszámú, 289 714 szavazat érkezett a világ 116 országából. Az adventi vásár a bazilikánál 39 448 voksot kapott, ezzel megelőzte az előző rekordert, a 2018-as zágrábit, amelyre akkor 38 830 szavazat futott be. A dobogó második fokára Bécs, a harmadikra Gdańsk került.

A Szent István-bazilikánál nyolcadik alkalommal rendeznek karácsonyi vásárt, ahol az ajándékok megvásárlása mellett a magyar konyha finomságait is meg lehet kóstolni. Ezenfelül ingyenes attrakciók várják a látogatókat, ezek közé tartozik a gyerekeknek a korcsolyázás és a hétvégi korcsolyaoktatás.

A budapesti esemény fontos eleme a monumentális 3D-fényfestés, amelyet a bazilika homlokzatára vetítenek esténként. Ezenfelül koncertek és jótékonysági események színesítik a programot, ahol az ételeket környezetbarát csomagolásban kínálják a vendégeknek, a szemetet pedig újrahasznosítják – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!