Díjat kapott a magyar hajótervező cég

A Flaar Boats Kft. M37 Trentasette hajója elhozta a délkelet-európai dizájnverseny egyik első díját.

Az Év Európai Yachtja díjra való jelölés után újabb nemzetközi elismeréssel erősítette brandjét a paloznaki hajótervező és -építő vállalkozás, a Flaar Boats Kft. Ezúttal a Big See Product Design Award 2019 formatervezési díj kategóriagyőzelmét nyerték el a Flaar M37 karbon/epoxihab szendvics technológiájú vitorlásukkal Ljubljanában. A cég délkelet-európai régió dizájnversenyében a mobilitás kategóriában vívta ki magának az elismerést.

Az M37-est tavaly az Év Európai Yachtja díjra is jelölték, amihez hasonló sikert nemhogy magyar, de régiós hajótervező és -építő vállalkozás sem ért még el. Akkor a Trentasette nem nyert, de a Flaar bekerült az európai hajótervező elitbe, a legnagyobb nevek közé.

A hajót a bíráló bizottság a leggyorsabb trapéz nélküli tőkesúlyos egytestűnek tartja, amely alkalmas tókerülő és match race versenyekre. Kiemelték, hogy 4-5 fős legénységgel is kitűnően vitorlázható, közúton egyszerűen szállítható, valamint azt, hogy a hajó könnyű, mindössze 2300 kilogramm – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!