Díjat kapott a gönyűi kikötő

Két rangos elismerésben részesült a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő. Az idei évi Média Építészeti Díjat (MÉD) Épület kategóriában a H4 hajó szervízállás kezelőépületének ítélte oda a zsűri, a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése tárgyú KözOP/IKOP projekt pedig az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által kiírt pályázaton Építőipari Nívódíjas lett.

A Média Építészeti díjat az Építészfórum hozta létre azzal a céllal, hogy a laikusok számára is megmutassa, közérthetővé tegye az elmúlt év legnagyobb magyar építészeti bravúrjait. 145 jelentkezőből először egy 4 fős nemzetközi előzsűri válogatta ki a finalistákat, megvalósult épület kategóriában 5 épületet. A vezető magyar sajtóorgánumok újságíróiból álló médiazsűri a Müpában tartott nagyszabású gálaesten a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő H4 hajó szervizállás kezelőépületének ítélte oda a Média Építészeti Díjat.

Az épület az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében van, és az Igazgatóság Közlekedés Operatív Program, illetve Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében támogatott kikötői infrastruktúra fejlesztési projektjében valósult meg.

Az Építőipari Nívódíj elnyerése kiemelkedő szakmai elismerés, amelyet „szakma adományoz a szakmának”. Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által 19. alkalommal meghirdetett pályázaton a 2015–2017 között használatbavételi engedélyt kapott és nettó 100 millió forint beruházási értéket meghaladó építmények indulhattak, amelyek mindegyike kimagasló műszaki és építészeti színvonalon valósult meg.

Bírálati szempontként a beruházásban közreműködő megrendelő, tervező és kivitelező együttműködését is figyelembe vették. 8 kategóriában értékelte a bíráló bizottság a benyújtott pályázatokat. A komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése tárgyú projektjének ítélték oda az Építőipari Nívódíjat – írta a kisalfold.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!