Digitális kikötői kalauz hajósoknak

A Hello Skipper vitorlásapplikáció a Racskó testvérpár fejlesztése. A kikötői adatokat tartalmazó digitális kalauz már közel ezer helyszínt fed le, a bázisnak számító Genfi-tótól egészen Új-Zélandig.

A Hello Skipper adatbázisa közel ezer kikötőt ölel fel. Fotók, leírások, elérhető szolgáltatások (áram, vécé, vendéghely stb.), a kikötőmester elérhetőségei, kikötői térképek mellett széladatokkal, élő webkamerákkal és tracking funkciókkal segíti a vitorlásokat világszerte. Az applikáció készítői a kikötők több mint felét személyesen meglátogatták és a fotókat is ők készítették. A többi kikötői információt pedig a helyi vitorlás életben aktív, az adott ország nyelvét beszélő gyakornokok gyűjtötték össze.

A felhasználók jelenthetik, ha pontatlanságot találnak az adattartalomban, illetve le lehet menteni, és a Facebookon meg lehet osztani a megtett útvonalakat. Így a barátok követhetik például egy horvátországi vitorlázás aznapi útvonalát. Az applikáció iOS-en (iPhone, iPad), Androidon, illetve Apple Watchon is elérhető.

Első lépésként a Földközi-tenger vitorlás útvonalai kerültek be az applikációba. A jelenleg elérhető tavak: Genfi-tó, Neuchateli-tó, Zürichi-tó, Vierwaldstättersee, Bodeni-tó, Lago Maggiore. A Földközi-tengeren az Adria, Görögország és Törökország tengerei, Szardínia, Liguria, a francia Riviéra és a Baleár-szigetek. Ezenkívül elérhető a Balti-tenger német része és Új-Zéland.

Az alkalmazást fejlesztői elmondták, hogy tervben van a Balaton feltérképezése is, ám mivel a magyar felhasználók azonban nem szívesen fizetnek digitális tartalomért, ezért ehhez helyi szponzort kell keresniük. A HelloSkippernek van egy ingyenesen letölthető verziója, amelyben a prémium tartalmat egy hétre ingyen ki lehet próbálni, ezek után régiónként 10-12 euróért lehet megvenni, vagy minden régiót 18 euróért. Emellett az egyes régiók fizetős appként is elérhetők – írta a valasz.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!