Csúszik a wellnessközpont átadása

2018. október 11.
Címkék :

A tervek szerint a magyar határhoz közeli Palicsi-tó partján fürdőhelyet alakítanak ki, ahol gyerekmedencék építését, kilenc csúszdából álló, hatalmas aquaparkot és gyógymedencéket is terveznek. Az építkezés azonban még el sem kezdődött.

A wellnessközpont fedett részében többek között tepidárium, szauna és spaközpont várja majd a látogatókat. A pihenőhely kialakításának megkezdését augusztus végére-szeptember elejére tervezték, de az ezen dolgozó munkagépeket egyelőre nem lehet látni a tóparton.

A fejlesztés megkezdése állítólag azért csúszik mert a kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzési folyamat még nem fejeződött be. Ennek oka, hogy az egyik pályázó panaszt nyújtott be. A látványtervek már megvannak és a csúszás ellenére is 2020-ra szeretnék befejezni a központot. A Palicsi-tó mentén, az úgynevezett férfistrand bejáratától egészen a Sport hotelig nyúló 4,4 hektáron kezdődnek majd az építkezési munkálatok. A kivitelezők azt is elárulták, hogy a kijelölt területen ékeskedő százéves tölgyek megmaradnak és az új wellnessközpontot díszítik majd.


Palicson a wellnessközpont mellett számos más fejlesztés is tervben van. Jelenleg is zajlik tóba nyúló mólók felújítása, a tó menti sétány újbóli kiépítése is hamarosan megkezdődhet, de a wellnessközpont építési munkálataihoz hasonlóan itt is a közbeszerzési eljárás miatt áll a fejlesztés – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!