Csúcstechnológiát vetnek be az amerikaiak

zumwalt2A USS Zumwalt, az amerikai haditengerészet legújabb, csúcstechnológiájú rombolója a hétvégén állt szolgálatba.

Ünnepélyes körülmények között szolgálatba állt az Egyesült államok haditengerészetének legnagyobb rombolója, a USS Zumwalt. A legendás admirális, Elmo Zumwalt nevét viselő hajót valóságos technológiai csodának tartják: a 182 méter hosszú, 14 564 tonna vízkiszorítású romboló új osztályt képvisel a flottán belül, lopakodó képessége, irányított rakétái, hi-tech fegyverrendszerei, hibrid meghajtása, fejlett, áramvonalas hullámtörő teste, manőverező képessége a part menti vizek új urává teszik.

zumwalt

„Ez a hajó stratégiai előnyhöz juttatja az Egyesült Államokat” – méltatta a baltimore-i ünnepségen Ray Mabus, a haditengerészet főtitkára az új rombolót, amit a tervek szerint fel lehet szerelni a legkorszerűbb, ma még fejlesztés alatt álló, nagy energiájú fegyverekkel, illetve fedélzete alkalmas lesz a tengerészgyalogság F–35B és MV–22 Osprey repülőgépeinek fogadására is.

zumwalt3

A következő napokban a USS Zumwalt több kikötő érintésével San Diego felé veszi az irányt, ahol üzembe helyezik, tesztelik, kiértékelik fegyverrendszereit, és integrálják a flottába.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!