Csúcsformában – Plug-in hibrid Renegade 4xe és Compass 4xe

2021. január 11.
Címkék :

A zöldforradalom jegyében nálunk is megjelennek, pontosabban elsuhannak az első plug-in hibrid Jeepek, a Renegade 4xe és a Compass 4xe.

A Renegade 4xe és a Compass 4xe kettőse a zajtalan suhanás szabadságának természetközeliségén túl a vezetési élmény új szintjét biztosítja a legkedvezőbb üzemanyag-felhasználás, valamint a kimagasló off-road képességek mellett. A páros a Jeep olaszországi gyárának szerelőszalagjain készül.

Az új plug-in hibrid technológia károsanyag-kibocsátástól mentes üzemmódot biztosít a Jeep 4xe típusai számára. Nagy hatótávolsággal, egyszerű tölthetőséggel és a gondtalan utazás élményével szolgálja használóit.

Teljesítmény és hatótávolság
Az új terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb mint 50 g/km szén-dioxid-kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez.

Egyedülálló teljesítményüket a 4xe jelzésű SUV-ok egy 1,3 literes benzines turbómotor, valamint a hátsó kerekek között elhelyezett villanymotor segítségével érik el. Az önmagában is hatékony turbóaggregát teljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motor ezt 60 lóerővel egészíti ki. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a Limited verzióban 190, a Trailhawk, valamint az S változatban pedig 240 lóerő leadására képes.

A hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 Nm nyomatékkal járul hozzá. Az erősebb modellek 7,5 mp alatt érik el a 100 km/órás sebességet. Tisztán elektromos hajtással akár 130 km-rel is száguldhatunk, hibrid üzemben pedig 200 km/óra a végsebesség.

Csak „természetesen”
A 11,4 kWh kapacitású aksi menet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthető. Otthoni feltöltéshez elég egy sima háztartási csatlakozó. Persze mindkét modell tölthető a kiváló hatásfokú fali egység, a Wallbox segítségével, illetve a nyilvános töltőpontokon is.

A fedélzeten egy 7 colos, színes TFT-kijelzőt találunk. A vezető az elektromos, a belső égésű és a hibrid üzemmódban leolvashatja róla az akkumulátor töltöttségi szintjét, a hatótávolságot, a teljesítményleadás százalékos értékét, valamint a töltési szintet. A 8,4 colos színes UConnect képernyőn ugyanakkor olyan új füleket találunk, mint az energiaáramlás, a korábbi utak összesítése, a töltési idők, az E-Save funkció, illetve a különböző töltési beállítások.

Night Eagle, Limited, S és Trailhawk
A Renegade 4xe és a Compass 4xe több felszereltségi szintet kínál: a Night Eagle (kizárólag Compass esetén), a Limited, az S és a Trailhawk modellek mindegyike összkerékhajtással, egy 1,3 literes benzines, illetve egy villamos motor párosával kerül forgalomba.

A plug-in hibrid rendszer együttes teljesítménye a felszereltségtől függően 190 vagy 240 lóerő. Az erőátvitelről pedig egy hatfokozatú automata sebességváltó gondoskodik.

A biztonságról LED-világítás, illetve BiXenon fényszórók, ütközésmegelőző és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek gondoskodnak az intelligens sebességhatároló és táblafelismerő mellett. A parkolást első és hátsó szenzorok, holttérfelügyeleti rendszer, tolatókamera és Park Assist parkolássegítő rendszer könnyíti meg. Kulcs nélküli nyitás és indítás is rendelkezésre áll.

(Cikkünk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin 148. számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!