Csökkenő látogatottság, növekvő siker: Southampton Boat Show

A southamptoni hajókiállítás annak ellenére magas látogatószámmal zárult, hogy a királynő halála rányomta a bélyegét a hétre.

Az 53. Southamptoni Nemzetközi Hajókiállítás szeptember 25-én, vasárnap ért véget. A szervezők, a kiállítók, a szponzorok és a látogatók is nagy sikerként értékelték a szakmai seregszemlét, amely minden eddiginél több kiállítóval, bemutatóval és hajóval büszkélkedhetett: 685 egyedi stand és kikötőhely fedte le a kiállítás több mint 70 ezer négyzetméteres területét. Több mint 650 hajót mutattak be, és csak a kikötőben mintegy 300 vízi jármű volt kikötve. A show-n 126 új céget üdvözöltek, 167 brit és világbemutatót tartottak.

„Az idei kiállításon igen kedélyes hangulat uralkodott, a kiállítóktól kapott visszajelzések mind örömteliek voltak, sokan számoltak be eladásokról” – mondta Lesley Robinson, a British Marine vezérigazgatója.

A háromnapos nemzeti gyász és a kiállítás egynapos zárvatartása a királynő iránti tisztelet jeleként valószínűleg hatással volt a látogatószámra. Kilenc nap alatt bő 83 ezren utaztak el a kiállításra, míg a tavalyi rendezvényen 10 nap alatt 88 ezren voltak jelen.

„Az elmúlt hetek szomorú eseményei ellenére örülünk, hogy ilyen sok embert üdvözölhettünk a kiállításon, és nyilvánvaló, hogy továbbra is nagy az érdeklődés a szabadidő vízi eltöltésének különböző formái iránt, az emberek folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy kijussanak a vízre. A látogatóktól és a kiállítóktól kapott visszajelzések alapján már elkezdtük tervezni a jövő évi eseményt, és alig várjuk, hogy 2023-ban újra üdvözölhessünk mindenkit.”

Jövőre szeptember 15–24. között rendezik meg a Southamptoni Nemzetközi Hajókiállítást a Mayflower Parkban.

(forrás: ibinews.com, fotók: Southampton International Boat Show)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!