Csodavilág a tapolcai Malom-tóban

2024. április 19.
Címkék :

Kostyál Pál búvárfilmes már korábban is káprázatos víz alatti felvételekkel örvendeztette meg a természetbarátokat. Most ismét Tapolcára tért vissza.

„Visszatértem Tapolcára, ahol engedélyt kaptam a filmezésre Dobó Zoltán polgármestertől. Nagyon hálás vagyok ezért. Egyedül merültem. Egy filmet a Malom-tóban készítettem, és két másik felvételt ismét az alsó tónál. Az egyik a koikról, a másik kimondottan a domolykókról szól” – mesélte.

YouTube video

A búvárfilmes azt is elmondta, hogy a Malom-tó vizében palackkal merült, az Alsó-tóban pedig egy szelfibotra erősített víz alatti kamerával forgatott. A Malom-tó legnagyobb mélysége is csupán 1,5 méter, a kristálytiszta vízben Kostyál Pál temérdek koi ponty, amur és aprócska fürge cselle között úszkált.

A dunántúli település a Malom-tóról és a barlangjáról híres. Tapolca szláv jelentése (meleg víz) arra utal, hogy a forrásvíz télen-nyáron 18 fokon tör fel a város alatti barlangrendszerből. A forrásvíznek köszönhetően a tó vize sohasem fagy be. A tóban színpompás díszpontyok mellett hazai halfajok egyedei is szép számmal élnek.

YouTube video

„Bő másfél órát voltam lent a Malom-tóban. Van még róla bőven felvételem, de a tó nagy része elég sivár. A város felőli oldalon, egy hínármezőnél kisebb források vannak, ezek mellett a létrát láttam még jó célpontnak. Természetesen az étterem terasza alól is lehet látványos felvételeket készíteni” – magyarázta a búvár.

(sokszinuvidek.24.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!