Cselekvésre buzdítanak a vízi mentők

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke Szokatlanul sokkoló (ön)kritikus bejegyzést tett közzé a Facebookon. Azt írta, itt az ideje, hogy kulturált vitát folytassunk a vízi balesetek okairól.

Az idén már tucatnyian fulladtak a Balatonba, és Bagyó szerint nem elég agresszív a vízi mentők kommunikációja, és néha már-már erőtlennek érzi magukat a közönnyel szemben.

„Azonban van egy igen fontos kérdés! Mit tehet az egyén? Hol van az egyéni felelősség határa?” – folytatódik Bagyó Sándor bejegyzése. Mint írta, nem egy olyan vízbefulladás történt az elmúlt időszakban, amikor az áldozatok (zömében felnőttek) nem tudtak úszni, egyik eset sem a kijelölt fürdőhelyen történt, sokkal inkább a strandbójákon kívül, közismerten a mély vízben, a parttól távolabbi helyeken.

„Beszélnünk kell az előzményekről is, arról, hogy egy úszni nem tudó ember hogyan jut el arra a pontra, hogy mégis vízbe ugrik” – írja Bagyó, aki azzal zárja a bejegyzést, hogy „óvodás kortól felnőtt korig mindenkit be kell vonni a párbeszédbe, és azonnal cselekednünk kell!” és várja mindenkitől az észrevételeket.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!