Családi élmények várnak a Tiszán

Tiszakécskén épült egy kilátó, amelynek tetejéről mesés panoráma nyílik a kanyargó Tiszára, lett egy cölöpsétány a Holt-Tisza mellett és megújult a kisvasút is.

Szeptember végén adják át a Holt-Tisza mellett húzódó tanösvényt, amely látványos cölöpsétányon vezet végig a víz mellett, 1,5 km hosszan. Az ösvény elsődleges célja a Holt-Tisza élővilágának rehabilitációja, és annak megismertetése. Igazi családos program lehet kicsi gyerekkel is, mert babakocsival járható. Az ösvény kiindulópontjánál a tervek szerint hamarosan vízibázis épül, ahol kajakot vagy kenut bérelve lehet majd végigevezni a Holt-Tiszán.

A Miskó István sétány mellett, egy karnyújtásnyira a folyóparttól épült fel a Tisza-parti kilátó, amelynek tetejéről páratlan panoráma nyílik a Tisza egyik legnagyobb kanyarulatára, az ún. Tiszakanyarra. A vörösfenyőből és akácból épült 22 méteres kilátóba lépcsőkön vezet fel az út. Egészen 14 méter magasságig lépkedhetünk fel és gyönyörködhetünk a tájban, illetve a városban.

Emellett újra elindult a tiszakécskei kisvasút, amelynek egyik állomása a kilátónál lesz. Korábban bányavonat volt, az egyik kocsija az 1890-es években készült, ma pedig megszépülve, felújítva áll újra a gyerekek és felnőttek szolgálatára – írta a csodahelyek.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!