CNB Yacht Builders – Hajóépítés szenvedéllyel

2020. október 27.
Címkék :

A CNB Yacht Builders 1987 óta épít 18–60 méter közötti vitorlás és motoros jachtokat alumínium-, illetve kompozit alapokra. Ez idő alatt több mint száz hajót szállított le a legmagasabb technológia színvonalon, ami jó néhány nemzetközi díjat is eredményezett.

A márka alapvető értéke a szenvedély, a szakértelem és az odaadás, amely a kezdetektől vezérelte a tervezést és a kivitelezést, miközben a modern elegancia, a kiváló minőség, valamint a kiemelkedő teljesítmény is védjegyévé vált. Mivel minden hajójuk egyedileg, kifejezetten a megrendelő igényei szerint készül, ezért a tulajdonos már a tervezési fázisban bekapcsolódik, hogy a megépült vízi jármű a legapróbb részleteiben is rá legyen szabva.

Kifogástalan elegancia
A CNB a hajóiba csak tartós és funkcionálisan kifogástalan megoldásokat épít bele, az igazi elegancia pedig akkor lesz szembetűnő, amikor ezek az apró részletek egy elkápráztató jachtban egyesülnek.

Tanulás és elkötelezettség
1989-ben, amikor a Mari-Cha II az elegáns fekete és arany színeivel beúszott a Garonne előtti öbölbe, Dieter Gust és Olivier Lafourcade igazán elégedett lehetett az elkészült hajóval. Két évvel korábban bízta meg őket Germán Frers, hogy építsék meg ezt a 92 láb hosszú csodálatos jachtot, és ezzel letették a Navale Bordeaux hajógyár alapjait. Harminc évvel később egy 50 ezer négyzetméteres fedett csarnok és egy 300 méter hosszú rakpart alkotja azt az üzemet, ahol a tervezőiroda mellett több mint 60 magasan képzett szakember dolgozik egy különlegesen összetartó csapatként. A technológiai fejlődés látványos és töretlen, az eddig épített több mint száz jacht mindegyike az adott korszak csúcskategóriáját képviselte. A teljesség igénye nélkül, a Hamilton II, a Grand Bleu Vintage vagy a Chrisco az elegancia és a tökéletesség szimbólumává vált, amit jó néhány díjjal is jutalmaztak. De a legnagyobb büszkeség mégis az a különleges, bizalomra épülő kapcsolat, amit a jachtok tulajdonosaival sikerült kialakítani.

Egyedi belső
A CNB különlegessége abban rejlik, hogy a sorozatgyártású hajótestek belső kialakítása teljesen egyedi lehet, köszönhetően Philippe Briand tervezőnek és a Jean-Marc Piaton, Rafael Bonet párosnak, akik a belsőépítészetért felelnek. Ennek köszönhetően valóban egyedileg tervezett, ám pontos határidővel és előre kalkulálható költségekkel tudják megépíteni a hajóikat.

A CNB család
Aki CNB jachtot vásárol, nem egy klubhoz csatlakozik, hanem egy családhoz. Itt mindenki önmaga lehet, és úgy érezheti, hogy a számára épülő jacht a lehető legjobban illeszkedik az egyéniségéhez. Ezért a leendő tulajdonosokat örömmel látják Bordeaux-ban, ahol részesei lehetnek a hajóépítés minden fázisának.

A CNB az elmúlt 30 évben kialakított egy olyan globális hálózatot, amelynek segítségével a tulajdonosok a világ minden részén elérhetik a támogatóközpontot és szükség esetén segítséget kaphatnak.

Jachtok valódi igényekre
Bár minden hajó egyedi, mégis minden tulajdonos ugyanazt a közvetlen és folyamatos figyelmet kapja a tervezőktől. Az ötlet megfogalmazásától a tervezésen, az építés teljes folyamatán, sőt a teszteléseken keresztül is együtt dolgoznak a sikerért, ezáltal a valódi tulajdonosi igényekre tudják szabni az összes szolgáltatásukat. Az évente több alkalommal megrendezett versenyek és hajóstalálkozók pedig remek alkalmak arra, hogy a hajótulajdonosok megosszák a tapasztalataikat egymással és persze tervezőkkel is, így a tulajdonosok valóban teljes körű szolgáltatást kapnak. Segítenek kitalálni, megtervezni, finanszírozni, üzemeltetni, bérbe adni, és amíg a legújabb jacht épül, értékesíteni is a régi hajót.

A CNB Yacht Builder hazai képviselője a Pannon Yacht Kft.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!