Cipruson kezdődik az optimistes vébé

2018. augusztus 29.
Címkék :

Szerdán rajtol Cipruson a 2018-as optimist-világbajnokság, amelyen 57 ország 263 versenyzője, köztük 4 klub 5 magyar sportolója – Bányai Attila (BYC), Benyó Máté (THE), Nagy Bendegúz (BYC), Szabó Roni Oszkár (Egis SE), Vladiszavlyev Alexandar (SVE) – vesz részt.

Szalontai Bence, a magyar csapat vezetője és Brencsán Dávid edző a hunsail.hu-nak azt mondta: „A vébére való felkészülés során 6 országban, összesen 7 válogató után kerültek be a fiúk a válogatottba, ahol már közös programban is készültek. A legfontosabb feladat, hogy egy olyan csapattal menjünk a vébére, amelynek tagjai csapatban, egymást segítve, erősítve működnek együtt. A versenyzők 4 egyesületből érkeztek, így meghatározó szempont volt a felkészülési program kialakításakor a klubos kötelezettségek figyelembevétele.”


A vébé előversenyén, a limasszoli Famagusta Nautical Clubban 24 ország, több mint 130 vitorlázója, köztük Thaiföld, Izrael, Görögország, Németország és Dánia versenyzői készültek a vébére. A tervezett 12 futamot sikerült megrendezni, a szél jellemzően 10 és 20 csomó között fújt. A csapatból Nagy Bendegúz vitorlázta végig az összes futamot, szépen versenyezve, jó taktikai érzékkel a kiváló 8. helyet szerezte meg a végeredményben. A többiek a stratégiát, a rajtokat és a sebességet tesztelték, ők még főleg a beállításokra koncentráltak. Sok futamot teljesítettek, de az utolsó napon már a pihenésé volt a főszerep.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!