Ciprus várja a turistákat

2021. május 2.
Címkék :

Májustól az Európai Unióban elfogadott vakcinákkal, illetve a Szputnyikkal oltottak előtt szabad az út a szigetre.

Ciprus az Európai Unió, Norvégia, Izland, Svájc, Szerbia, Fehéroroszország, Oroszország, Ukrajna, az USA, Nagy-Britannia, Izrael, valamint tucatnyi arab ország állampolgárai előtt megnyitotta a határait. Az egyes országokat az aktuális járványhelyzet alakulása szerint zöld, narancs vagy vörös zónába sorolják, az onnan való belépés eltérő szabályok szerint történik. Mindhárom zónából kötelező 24 órával érkezés előtt kitölteni a Cyprus Flight Passt. A zöld zónából érkezőknek sem előzetesen, sem a helyszínen nem kell PCR-tesztet végeztetniük.

Az oltottság nem előfeltétele a beléptetésnek, ugyanakkor az utazások megkönnyítése érdekében május 10-től az oltási igazolásokat is elfogadják. Az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák mellett a Szputnyik oltásról szóló igazolást is elfogadják. Aki az oltásokból megkapta már az összes előírt dózist (egy vagy kettő, fajtától függően), tesztelés nélkül beléphet Ciprusra, függetlenül attól, hogy saját országa melyik zónába tartozik, ezzel összhangban karanténba sem kell vonulnia az illetőnek.

Az utazónak indulás előtt az angol nyelvű vakcinaigazolást fel kell tölteni a Cyprus Flight Pass felületre és meg kell adni bizonyos, az oltásra vonatkozó adatokat. Aki valótlan adatokat tölt fel, az a Ciprusra való megérkezést követően büntetésre számíthat. Mindazonáltal fenntartják a jogot, hogy véletlenszerűen leteszteljenek bárkit, aki az országba érkezik – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!