Cinque Terre – olasz ékszerdoboz

2016. június 8.
Címkék :

Cinque TerreAzért az olaszok biztosan tudnak valamit, hiszen Cinque Terre is olyan, mintha csak egy zseniális dizájner álmodta volna a tenger és a sziklák közé. Az észak-olaszországi álomszép ékszerdoboz az Unesco világörökség része és manapság az egyik legkedveltebb mediterrán desztináció.


Az elnevezés pontosan öt települést foglal magába, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Nernazza és Monterosso alkotják a csodálatos célpontot.

vernazza-cinqueterre

Na, de miért is olyan kedvelt ez a hely? A tenger, a sziklák és a sziklákra épült települések hihetetlenül izgalmas látványt nyújtanak. A települések a tengerről csodálva hajóval és gyalog is bejárhatók. Itt a földrajzi adottságok és az építészet fonódik egybe, amitől szinte bátran ki lehet jelenteni, hogy fejelthetetlen élményt nyújt a kirándulás.

vernazza

A falvak karakterisztikája, egyedisége mellett a partvonal mentén található tengeri élővilág is egyedülálló. Számos csigafaj, kagylóféle és rákféle él a tagolt, mészkősziklás tengerben. Sok polipfaj, szivárványhal, tengeriszivacs és korallféle élőlény is található, így a búvárkodást kedvelők számára is nagyszerű élményt nyújt a természetvédelmi övezet.

Cinque Terre

Amennyiben autóval szeretnénk megközelíteni a Cinque Terre-t,  fontos megjegyezni, hogy az egyes településekre csak a helyi lakosok hajthatnak be. Minden egyes falu leágazásokon át érhető el, parkolók vannak, ahonnan autóbuszokkal juthatunk el a kívánt célpont felé. A falvak között egyébként vízi összeköttetés is van, így vízibuszokat is választhatunk kirándulásunk során.

Cinque Terre

Aki igazán élvezni akarja az itteni látványt, hangulatot és nem utolsó sorban a gasztronómiai jellegzetességeket, annak érdemes több napot is eltöltenie a már-már mesébe illő Cinque Terre területén.

cinque-terre-island

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!