Címvédés a modellvitorlázó ob-n

A kétszeres világbajnoki ezüstérmes ifj. Csóka László nyerte az IOM modellvitorlás osztály bajnokságát.


Változatos szélviszonyok közepette rendezték Orfűn az International One Meter (IOM) modellvitorlás osztály nyílt magyar bajnokságát. A megmérettetés első napján némi parton várakozást követően szállt vízre a 27 fős mezőny egyik fele. Az északi-északkeleti szél a nap során csak néha erősödött 3-4 csomó fölé, ez a nap a gyenge szeles menőknek kedvezett. A forgolódó szélben közepes szórással teljesítettek az egységek, de a tavalyi bajnok ifj. Csóka László a zaklatottabb viszonyok között is meggyőzően teljesített.

Másnapra megerősödött a szél, a 8-10 csomóban néhány egység próbálkozott ugyan a legnagyobb, A riggel, de hamarosan az eleve a B riggel indulókhoz csatlakozva, a kisebb vitorlázatra cseréltek ők is. A frissebb időjárásban is pörögtek a futamok, összesen 14 teljes futammal zárult a bajnokság, ami 28 rajtot jelentett.

Ifjabb Csóka László öt futamot nyerve (négy második helyezés mellett) megvédte tavalyi bajnoki címét, az open verseny második helyén a horvát Vedran Vesanovics végzett, a harmadikon Garay György zárt Forró Krisztián előtt, az ötödiken (három futamgyőzelemmel) a finndingi osztályban1988-ban Szöulban olimpikon Székely Antal, a hatodikon pedig Forrai Csaba végzett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!