Cholnoky Sára – Rióra készülve

2016. június 8.

Cholnoky Sára2000 óta minden olimpián indult magyar férfi valamint női versenyző, és nem lesz ez másképp Rióban sem. Gádorfalvi Áron hatodik olimpiájára készül, a női csapatot pedig Cholnoky Sára képviseli, aki az utolsó lehetőségével élve Mallorcán megszerezte az egyetlen szabad európai kvótát.

Az elmúlt időszakban a kvalifikációs rendszert megváltoztatták, így sokkal nehezebb kijutni Európából az olimpiára, mint korábban. Cholnoky Sárának mégis sikerült. Alapvetően célja volt, hogy kijusson Rióba, hitt benne, hogy meg tudja szerezni a kvalifikációt, de azért hagyott izgalmat rajongóinak, hiszen a mallorcai megmérettetés az utolsó lehetőség volt számára.

cholnokisara_bogeetoth

Korábban, pontosan négy éve már bizonyította, hogy tudja teljesíteni a kvalifikációs szintet, elmondása szerint azonban az egy igazán szeles verseny volt. Éppen ezért fontos volt számára, hogy gyengébb szélben is hozza a formáját. Mallorcán ez is sikerült, mert a tíz futam alatt mindenféle szél fújt. Ezért külön örül az eredménynek.

Cholnoky Sára

Sára az is elmondta, hogy a Magyar Szörf Szövetség és a MOB részéről rengeteg segítséget kapott, így az elmúlt négy évben sokkal profibb körülmények között készülhetett a versenyekre. Tervezett program alapján dolgoztak, mind a fizikai, mind pedig a vízi felkészül lehetőségei változtak. Új felszerelést, deszkát kapott, lényegében a mallorcai versenyre egy teljes csapat állt mögötte, akik nagyban segítették, hogy elérje célját. Rióig még sok teendője akad és természetesen elsődleges célja, hogy az eddigi legjobb magyar szörferedményt érje el az olimpián.

Részlet Cholnoky Sárával készült interjúból. A teljes cikk az Aqua Magazin 131. számában olvasható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!