Cél az olimpiai kvalifikáció

2019. december 6.
Címkék :

A Gyapjas testvérek sokat fejlődtek az idén, legfőbb céljuk pedig az olimpiai kvalifikáció megszerzése.

A 470-es testvérpár kiválóan kezdte a szezont, mindjárt az első versenyükön ötödik helyen zártak a miami világkupa-fordulón úgy, hogy a mezőnyverseny utolsó futamát megnyerve az éremfutam előtt a harmadik helyért is játékban voltak. „Az év fő célja az olimpiai kvóta megszerzése volt, ami annak ellenére nem sikerült, hogy jó versenyt futottunk Japánban a világbajnokságon. Ehhez kapcsolódik az idei szezon legnagyobb csalódása is, mert a világbajnokságon 11 futamból 9 erős szeles volt, s ilyen körülmények között nekünk a magasságomból adódóan hátrányunk van” – foglalta össze a hunsail.hu-nak a 2019-es versenyszezont Gyapjas Zsombor.

„Az idei jó év volt a tanulás szempontjából, sokat fejlődtünk mint vitorlázók – értékelt Gyapjas Balázs. – Úgy érezzük, hogy sokat javult az erősszeles sebességünk, ami mindenképpen jelentős előrelépés. Természetesen mindig van hova tovább fejlődni, jelenleg is azon dolgozunk, hogy még előrébb tudjunk lépni.”

Gyapjasék novemberben háromhetes edzőtáboron vettek részt San Remóban, ahol 5 nemzet 11 csapatával, közöttük kínai, olasz, amerikai és német egységekkel vitorláztak együtt. Az edzőtáborban egy új Zaoli nagyvitorla fejlesztésén volt a hangsúly, ezzel javítva a krajcos sebességet. „Szerencsére mindennap tudtunk vitorlázni változatos körülmények között és ezzel további tapasztalatokat gyűjteni.

A szezon legnehezebb időszaka számukra az a két hónap volt, amikor kint voltak Japánban a világbajnokság körüli időszakban. Mind az időjárás, mind az Európától való hosszú ideig távollét miatt” – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!