Cannes-ban randevúzik a hajósvilág

CannesYachtingFestival1Nemrég rajtolt el a Cannes-i Jacht Fesztivál, így hat napon keresztül a francia Riviérára szegeződik a hajók és jachtok rajongóinak figyelme. Ahogy minden évben, úgy most is ötvenezer látogatót várnak a két cannes-i kikötőbe, ahol nyolc főhelyszínen élőben tekinthetik meg a világ legszebb hajóit.

CannesYachtingFestival8

A világ egyik legfontosabb és Európa legnagyobb hajókiállítása sokszínűségéről híres, ahol a legnagyobb hajógyárak és -kölcsönzők több mint 600 vízi járműve tekinthető meg. Az 530 kiállító között az idén is megtaláljuk a legendás Rivát, az angliai Sunseekert, a francia Jeanneau-t, a Prestige-t, a Bénéteau-t, valamint az amerikai Chris Craftot és még sokan másokat. Összesen 191 új hajót mutatnak be, amelyek közül 107 itt látható először. Számos felszerelésgyártó is képviselteti magát: az okosotthon-megoldások szállítóitól a festékgyártókon át a motorgyártókig.

CannesYachtingFestival5
A kiállításon külön helyszínt kapnak a hajók, a motorcsónakok és a RIB-hajók, a nagyobb (10–30 méteres) vitorlások és a legfeljebb 18 méteres motorcsónakok, a felszerelésgyártók és szolgáltatók, valamint a katamaránok. A La Terrasse nevű helyszínen az idén először az egyéb luxusmárkák gyártói is kaptak bemutatkozási lehetőséget.

CannesYachtingFestival4
A kiállítás szeptember 6-án kezdődött és 11-ig tart, és mindennap 10.00-től 19.00 óráig látogatható. Jegyek már csak a helyszínen kaphatók 18 euróért. Emellett egyhetes VIP-belépőkártyás vásárolható 385 eurós áron, míg a VIP-napijegyek 132 euróba kerülnek. A kiállítás 12 év alatti gyermekek számára ingyenes.

CannesYachtingFestival1
A tavalyi év sikerén felbuzdulva, az idén is megrendezik a Concours d’Elegance szépségversenyt, amelyre a 12 méternél nem hosszabb hajók nevezhetnek két kategóriában (1980 előtt és után építettek).

CannesYachtingFestival3

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!