Bugatti Niniette – Palmer Johnsonnal

2016. május 7.
Címkék :

Niniette_Open_Rear_3-4_Brown_BubingaÚjra nekifutott a hajóépítésnek a Bugatti. Újra, hiszen a cég a 30-as években már épített motorcsónakokat. E tradíció feltámasztásán pedig már jó ideje foglalkozik a márka vezetősége, hiszen néhány évvel ezelőtt bemutattak néhány fantasztikus képet egy lenyűgöző tervről.
De a Bugatti Veyronhoz forma- és színvilágában rendkívül illő szupermotorcsónak sosem valósult meg. Nem is állt szándékukban megépíteni a nagy érdeklődést kiváltó és az egész internetet bejáró vízi járművet, azzal csupán az volt a céljuk, hogy érdeklődést keltsenek a márka iránt.

bugatti_yacht_01

A Bugatti-jacht elődjével ellentétben már egy olyan terv, amelyet meg is lehet valósítani, és minden bizonnyal meg is fogják. Ezúttal ugyanis felkérték az extrém formavilágú hajóiról elhíresült amerikai Palmer Johnsont, hogy az ő irodája tervezze meg a Bugatti arculatához minél jobban illő, különleges és persze méregdrága luxussporthajót. Az eredmény a Niniette lett, amely a neves autógyártó alapítója, Ettore Bugatti lánya, Lidia becenevét viseli.

Niniette_Open_Rear_3-4_Brown_Bubinga

A 42 lábas alapváltozat mellett a cég tervez két nagyobb változatot is: egy 19 és egy 27 méterest. Rendelni elsőként a 13 méteres elegáns speedboatból lehet, amely Bugattikhoz méltó elképesztő sebességre képes: a gyártó szerint akár 70 km/h-val is szelheti a hullámokat a 2,6 millió dolláros játékszer.

A teljes cikk az Aqua Magazin 130. számában olvasható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!