Budapestre jönnek a balatoni borok

A Badacsonyi Borvidék csaknem negyven pincészete, gasztronómiája és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón szombaton a budapesti New York Palotában.

Az immár hagyományosnak számító borvidéki sétálókóstolót kilencedik alkalommal hirdetik meg a fővárosban. A borkóstolóra érkezők a kiállítók borain keresztül a Badacsonyi Borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerhetik, hiszen a New York Palota Roma-termében felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, az Ábrahám-hegy, a Tóti-hegy, a Csobánc és a Hajagos-hegy ismert és feltörekvő pincészetei.

A kiváló borok mellett a borvidék egész évben változatos programokkal, hangulatos szállásokkal várja a látogatókat. A kiállítók között ezért ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, amelyek a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődőket idén is két mesterkurzus várja: Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus Badacsonyi Hegylakók című előadásán a különleges hegyborokon keresztül mutatja be a borvidék finom különbségeit, majd Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje a badacsonyi bor és kenyér kapcsolatába vezeti be a közönséget – írta az MTI.

(fotó: Wikipedia, Pixabay)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!