Budapesti szállodák a legjobbak között

2019. március 4.

A Forbes Travel Guide minden évben közreadja a legjobb szállodák, éttermek, gyógyfürdők és turisztikai desztinációk listáját.

Ellenőreik egész évben inkognitóban járják a létesítményeket, de csak a legjobbakat értékelik. Kilencszáz szempontot vesznek figyelembe. Minden évben közel 1700 szállodát, éttermet és gyógyfürdőt látogatnak meg és próbálnak ki, 60 országban, évtizedek óta. A hotelek pontszámuk kétharmadát a szolgáltatások színvonalával érhetik el, a maradékot pedig az épület, annak fekvése, illetve állapota teszi ki.

Az idei kiváló ötcsillagos budapesti szállodák között van a Corinthia Hotel Budapest, amelyet az új és régi keverékeként jellemeznek, míg a Four Seasons Hotel Gresham Palace a folyóparti szépség elnevezést kapta.

Az InterContinental a kortárs elegancia a Duna-parton, a Kempinski Hotel Corvinus a gasztronómia és luxus, a New York Palota az építészeti gyöngyszem, a Ritz Carlton a modern luxus Budapest történelmi központjában, a Sofitel Budapest Lánchíd a modern szálloda Budapest szívében jellemzést kapta – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!