Budapesten épül újra a Titanic mása

2017. június 2.
Címkék :

A július 20-án nyíló 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a rajongók több száz eredeti műtárgyat tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.

A tárlat során több száz eredeti műtárgyat tekinthetnek meg az érdeklődők, így például a híres hajóroncs technikai felszereléseit, bútorait, a szerencsétlenül járt utasok személyes tárgyait, ruhákat, ékszereket, pénztárcákat. A tárlat önálló magyar részlegén pedig bemutatják az elsüllyedt Titanic magyar vonatkozású szálait.

A tárlat megtekintése valódi időutazás lesz a látogatók számára, hiszen a kabinok, a gépház és az ebédlő részletes rekonstrukciójának köszönhetően átérezhetik a 20. század elejének légkörét, a korabeli luxust és a szegénységet is.

A különleges időutazásra a bejáratnál beszállókártyát kapnak a látogatók egy valódi Titanic-utas nevével, a Titanic Shopban pedig a korszakhoz és a kiállított darabokhoz kapcsolódó tárgyakat lehet majd megvásárolni. További részleteket a kiállítás honlapján találhat – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!