Budapest egyre népszerűbb

2019. december 5.
Címkék :

Az EU-n belül Budapesten nőtt a második leggyorsabb ütemben a távolsági égi járatok foglaltsága a téli ünnepi időszakban. A magyar fővárost csak Helsinki előzte meg.

A ForwardKeys utazási elemző cég a 2019. december 15. és 2020. január 15. közötti időszak foglalásait vizsgálta az előző év hasonló időszakához képest. November végén publikált jelentése Helsinkit tette meg aranyérmesnek, ami a távolsági repülőjáratok foglaltságának dinamikáját illeti. A finn főváros 29,6 százalékos növekedést regisztrált a fenti időszakra, ami csekély mértékben haladja meg Budapest 29,3 százalékos emelkedését, a dobogóra még Bukarest tudott felállni (28,4 százalék).

A karácsonyi ünnepek közeledtével erőteljes lendületet vett Lisszabon (27,2 százalék), Porto (26,5), Athén (22), Koppenhága (18,5), Madrid (18,3), Prága (16,5) és a világ leginkább turistabarát városának választott Amszterdam (14,4) turizmusa is.

A ForwardKeys szerint Helsinki növekedése elsősorban a Kínából és Japánból érkező ünnepi előfoglalások nagymértékű növekedésének tudható be, amit a távol-keleti légi kapacitások jelentős növekedése okoz.

Ezzel szemben Budapest erős foglalási pozíciója a New York-i és Tel-Aviv-i útvonalak kapacitásnövelésének köszönhető. Emellett az ünnepi programkínálat minőségi és mennyiségi bővülése is elengedhetetlen: a Vörösmarty téri budapesti adventi és karácsonyi vásár – mely több mint 800 ezer látogatójával évek óta a tíz legszebb európai karácsonyi vásár között szerepel – egy olyan, önálló márkává vált attrakció, amely nagyban hozzájárul Budapest nemzetközi turisztikai sikereihez – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!