Bronzérmes lett a Gyapjas testvérpár

2018. március 1.
Címkék :

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a harmadik helyen végzett a Carnival Race-en úgy, hogy csak kevés hiányzott csak az ezüsthöz.

A San Remo melletti Aregaiban rendezett verseny a Gyapjas fivérek egyik kedvence, részben azért, mert itt nemcsak a verseny, hanem az azt megelőző edzőtábor is fontos, mivel részt vett rajta a londoni olimpián ezüstérmes angol páros, a világranglistát vezető női holland egység és a legjobb török versenyzők, akik már három olimpián is szerepeltek. Arról nem beszélve, hogy az edzéseket az olimpiai bajnok horvátok edzője tartotta. „Az egyhetes edzőtábor alatt nagyon jó idő volt és sokat fejlődtünk, fejlesztettünk. Az új vitorlákkal nagyon jó sebességünk volt a közép és erősebb szelek esetén is” – mondta el a hunsail.hu-nak Gyapjas Zsombor.

A Carnival Race-en 21 egység indult, összesen hét futam volt. Az első két nap erős északi szél fújt, ennek eredményeként elég hideg volt, ettől függetlenül meg tudták rendezni a két-két futamot, majd a szombati három futammal már ki is alakult a végeredmény. A magyar sportolók egy második és egy harmadik helyet is szereztek.


Végül ugyanúgy 25-25 ponttal végeztek, mint az összesítés alapján ezüstérmes ukrán páros, de utóbbiaknak volt egy futamgyőzelmük, emiatt előrébb zártak. Így a Gyapjas testvérek harmadikok lettek. Gyapjas Zsombor szerint a harmadik helyezés azért is értékes, mert két nagy olasz riválisukat is meg tudták előzni.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!