Bronzérmes lett a Gyapjas testvérpár

Futamgyőzelmet, második és harmadik helyet szerezve dobogón végzett a Gyapjas testvérpár Palma de Mallorcán.

A verseny első napján 14-17 csomós északkeleti szél fújt, ami a part felől érkezve elég trükkös volt. Gyapjaséknak sosem volt a kedvence ez az irány, nagyon nehéz kiismerni a csíkjait és a ritmustalan forgásokat. Most sem remekeltek, egy 15. és egy 13. hellyel indítottak.

A második nap 6-7 csomós szél várta a versenyzőket. Gyapjasék az ilyen szelekben nagyon jók, de kiszorultak a lee rajtból, ahol nagy tumultus alakult ki és elég hátulról kellett feljönniük. A hatodik hely körül értek fel az első krajc végére, és innen még tudtak javítani, így a harmadik helyen végeztek.

A következő futamban a rajthajó mellett elsőként egyből kifordultak, és jól kapták el a jobbra pörgést, amivel egyből az élre álltak. Innen végig vezettek, és úgy is simán nyertek, hogy edzővitorlával indultak, míg a menők nagy része új szetteket használt. Az aznapi harmadik futamban csak a 2. fekete zászlós rajt volt eredményes, ami a magyar hajónak jól sikerült a lee oldalon. Nagyon szoros volt végig a verseny, amelyen végül 9.-nek futottak be.

A harmadik nap a magyar hajó vette a legjobb lee rajtot, és csak azért fordultak harmadiknak, mert a mezőnyt fogták és két fiatal egység kikoppantott a legszélére. Őket hátszélben megkerülték, de a kapunál az oroszok be tudtak jönni belső helyre, és végül nyertek. A napi második futamban a 12. helyen értek fel, a második krajc végén egy hosszabb pörgéssel elcsúszott a jobb oldal. A hátszél sem sikerült túl jól, így a 16. helyen futottak be. Az utolsó futamban megint jól rajtoltak közel a rendező hajóhoz, a 4. helyen vették a bóját. A raumban nem változott semmi, de a hátszélben feljöttek 3.-nak, amit végig meg is tartottak. Így összetettben bronzérmet szereztek világbajnoki és olimpiai érmes csapatokat megelőzve. A versenyt a francia Pepponet–Mion kettős nyerte az orosz Sozykin-Gribanov hajó előtt – írta a hunsail.hu.
A részletes eredmények megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!