Botrány egy jacht miatt

2016. november 15.
Címkék :

alithia693Morgolódnak az adófizetők Németországban, ugyanis az ő pénzükön mentették meg az egyik hamburgi hajótársaságot, amelynek vezetője a pénzből egy jachttal lepte meg magát.

A Marenave Schiffahrts hamburgi hajótársaságnak az utóbbi években nem ment túl fényesen az üzlet. Annyira nem, hogy a bank kénytelen volt elengedni a cég vele szemben fennálló tartozásának egy részét, 547 millió eurót, mert látta, hogy azt a hajósok soha nem tudják visszafizetni, így viszont talán talpon tudnak maradni.

alithia693
A 170 milliárd forintos adósságelengedés már önmagában sem csekélység, de külön érdekesség, hogy a veszteséget leíró bank, a HSH Nordbank nagyrészt két német szövetségi állam, Hamburg és Schleswig-Holstein tulajdonában van. Vagyis a gigantikus veszteség az adófizetők pénze.

kortuem-03cc6c2e-f50d-46b9-9fce-bd2ac3eaa9fc

Bernd Kortüm

Már ez sem tetszett az adófizetőknek, de a hajótársaság 74 éves tulajdonosa, Bernd Kortüm még rátett egy lapáttal. Ahogy elengedték a tartozást, az első dolga volt, hogy vett magának egy nyolcmillió eurós 40 méteres óriásjachtot. Kortüm nem érti a felháborodást. Ahogy elmondta, a hajó 14 éves, neki régebben, amikor még jobban ment a bolt, ennél sokkal drágább jachtja is volt. És különben is, alkalmi vétel volt, nem került annyiba, mint mondják – írta a valasz.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!