Bosch Parade – az őrült ötletek kavalkádja

2016. június 1.
Címkék :

Bosch_Parade_2013_(Foto_Martijn_de_Bie)Június 16-19. között kerül megrendezésre immáron 6. alkalommal  a Bosch Parade nevű rendezvény Belgiumban. A parádén kortárs művészek által megálmodott igen szokatlan látványvilágú vízi járművek vonulnak fel. Már a beharangozó is önmagáért beszél!
2010 óta minden júniusban megrendezik a felvonulást, amelyen olyan hajókat, csónakokat és egyéb szürreális alkotásokat láthatunk, amelyek terveit Jheronimus Bosch festőművész képei ihlettek. Kortárs művészek, színészek, táncosok, zenészek, építészek fognak össze, hogy megvalósítsák a festő képeit átható hangulatot és formavilágot.

Jheronimus Bosch németalföldi festő volt, vitatott alak a művészettörténetben. Fő témája az emberi bűnök és gyengeségek ábrázolása volt, festményeinek jelentős részén szimbolikus alakok és tárgyak olyan összetett, eredeti és fantáziadús ikonográfia részei, amelynek értelme még a saját korában is sokszor homályos maradt. Művészete, amely hosszú évszázadokra feledésbe merült, végül ösztönzést adott a 20. század szürrealista mozgalmainak.

Bosch_parade

A felvonulás nem csak látványos és szórakoztató, hanem komoly célja is van: összehozza a kreatív gondolkodású alkotókat, tervezőket, művészeket.

Bosch_parade

Forrás: boschparade.nl

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!