Bonyolultabb lesz a zanzibári nyaralás

Kötelező utasbiztosítást vezet be a tanzániai kormány a Zanzibárra utazóknak, a kötvényt a Zanzibári Biztosító Társaságnál lehet majd megvásárolni.

A tanzániai kormány október 1-jétől már csak azokat a látogatókat engedi Zanzibárra, akik a Zanzibári Biztosító Társaságnál kötöttek beutazási biztosítást az esetleges utazási kockázatokra. A biztosítás személyenként 44 dollárba kerül, és más, külföldön kötött utasbiztosítást nem fogadnak el.

Az ország turisztikai szakértői attól tartanak, hogy az új szabály miatt csökken a Zanzibárra látogatók száma, és bírálják a kormányt, hogy már október 1-jétől be akarja vezetni a kötelező biztosítást. Az ennek megkötésével kapcsolatos eljárás ugyanis még nem véglegesítették.

A 92 napig érvényes biztosítást minden külföldi látogatónak meg kell kötnie, aki vízi vagy légi úton Zanzibárra utazik. A biztosítás bevezetéséről szóló közleményben megadott weboldal (visitzanzibar.go.tz) augusztus 20. óta létezik, és egyelőre kevés információt nyújt.

Az utazóknak a biztosítás megkötésekor generált QR-kódot kell majd felmutatniuk. A biztosítás átfogó védelmet kínál különböző kockázatokra, mint például a betegség, a hazaszállítás, az evakuálás, a poggyász és az útlevél elveszítése – írta a turizmus.com.

fotók: mustseespots.com, getyourguide.com, expertafrica.com, routard.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!