Boat show-k karnyújtásnyira

londonBár idehaza már beköszöntött az ősz, és lassan a hajók is „téli álmukra” vonulnak, Európa egyes részein továbbra is gyönyörködhetünk a szebbnél szebb vízi csodákban. Mutatunk néhány helyet, ahová érdemes menni hajónézőbe.


Szeptember végén Genovában kerül sor a mediterráneum legnagyobb hajókiállítására. Tavaly 760 kiállító volt jelen csaknem ezer vízi járművel, a boat show-kon megszokott zárt csarnok mellett hatalmas vízi kiállító területen nézhetjük a hajókat. A kikötő adottságainak köszönhetően a szabadtér is tematizált, így szeparáltan vannak jelen a motoros és vitorlás jachtok, a katamaránok és az egyéb vízi sportok.

genova

Barcelona október 12. és 16. között nyitja meg kapuit nemcsak a hajósok, hanem mindenféle vízi sportoló előtt 250 kiállítóval és 600-700 hajóval. A horvátországi Biogradban rendezett show pedig a tavalyihoz képest is jelentősen több kiállítóval október 20-tól 23-ig tart nyitva. A csendesebbnek számító adriai show a maga 300 körüli kiállítójával azért mégsem annyira kicsi.

barcelona

A párizsi kiállítás, a Salon Nautiqe de Paris december 3. és 11. között várja a látogatókat. Külön csarnokot szentelnek a motoros és vitorlás hajóknak, külön egyet a felszereléseknek és a különböző vizes deszkák sportjai (szörf, windszörf, wakeboard, sup) is nagy hangsúlyt kapnak.

paris

Január első felében London várja a hajózás szerelmeseit, amely a négyszáz körüli kiállított hajójával szintén nem elhanyagolható méretű show. Az angolok jók a látogatók szórakoztatásában, így az érdeklődőket nemcsak a kiállítók közti folyosók várják, hanem állandó programok és előadások is. Január második felében Düsseldorf telik meg hajósokkal és más vízi sportok kedvelőivel. A szinte bejárhatatlan méretű hajókiállítás tradicionálisan a nagy bemutatók helyszíne, ahol a szuperjachtoktól a kis családi daysailerekig, a búvárfelszerelésektől a legújabb supokig minden megtalálható.

Csepregi Panka

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!