Biztató múlt, ígéretes jövő

Komoly fejlődést hozott a tavalyi év a vitorlássport számára, az idei esztendő fókuszában pedig már élversenyzőink olimpiai felkészülése áll.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) és tagszervezetei 161 nagy- és kishajós versenyt, valamint nyolc kiemelt nemzetközi versenyt rendeztek 2017-ben. A versenyek támogatására 41 millió forint, az olimpiai felkészülés segítésére pedig 138 millió forint jutott – ismertette a tavalyi számokat a Hunsail.hu-nak Holczhauser András főtitkár.

Annak érdekében, hogy a versenysport mellett a túravitorlázás még népszerűbbé váljon, pályázati forrásból jelentős lépéseket tett tavaly a szövetség. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 7.1.2-15 keretében összesen 525 millió forint eszközbeszerzés valósult meg.

Tavaly a 140 tagszervezet több mint 3600 igazolt versenyzője szállt vízre. Az utánpótlásversenyekre 1172 nevezés érkezett, a nagyhajós versenyekre pedig körülbelül 15 ezer nevezést adtak le a vitorlázók.


A versenysportban az idei év a tokiói olimpiai kvóták megszerzéséről szól. Az ötkarikás játékokat megcélzó versenyzők jelentős támogatást kaptak: Berecz Zsombor 27 millió, Érdi Mári 22 millió, a Vadnai testvérek 16-16 millió, a Gyapjas testvérek pedig 10 millió forint szövetségi forrást kaptak eszközbeszerzésre. Az eszköztámogatáson felül a sportolók felkészülési támogatásban is részesültek, valamint a Gerevich-ösztöndíjprogram segítségével havi juttatást is kaptak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!