Biztató forma a Laser 4.7 Eb-n

A spanyolországi Los Alcaresben zajló a Laser 4.7 Európa-bajnokságon a magyar versenyzők közül a lányoknál Rác Karina, a fiúknál Vida Péter áll a legelőkelőbb helyen.

Négy selejtezőfutamon van túl a 238 fős fiú- és a 101 indulót felvonultató lánymezőny, a futamokat 6–10 csomó közötti gyenge és középszélben futották.


Három lány és hat fiú képviseli Magyarországot. Négyen a BYC, hárman az MVM SE, ketten a THE-YKA versenyzői. Két pályán, a lányoknál 101 induló két csoportban versenyez, a fiúknál a 238 résztvevő négy csoportban küzd. Négy selejtezőfutamon vannak túl mindannyian.


Négy futam után Rác Karina (MVM SE) a 14. helyen áll úgy, hogy a második helyen is végzett a selejtezőfutamok során. A fiúknál Kovács Attila (MVM SE) nyerte a második futamot, ám sajnos utólag kizárták korai rajtért. De ez sem szegte kedvét, és egy harmadik hellyel folytatta a sorozatot, amivel az 59. helyről várja a folytatást. A fiúk közül jelenleg a THE-YKA versenyzője, Vida Péter áll a legjobban, a 40. helyen.


A magyarok helyezései a selejtezőfutamok után: lányok: 14. Rác Karina (MVM SE), 51. Vida Róza (BYC), 85. Novák Dorka (BYC), fiúk: 40. Vida Péter (THE-YKA), 59. Kovács Attila (MVM SE, 95. Héjja Marcell (BYC), 109. Majthényi Zsombor (THE-YKA), 186. Aklan György (MVM SE), 193. Sellei Bence (BYC).

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!