Bezár a népszerű Sós-tó Sporthorgásztó

2024. február 16.
Címkék :

Végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó február 29-én, aki szeretne még egy utolsót pecázni a Sós-tón, azt a hónap végéig szeretettel várják.

A közlemény megjelenését követően a horgásztó telefonja egyfolytában csörgött, mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért zárnak be, erre egy videóban válaszoltak az üzemeltetők.

„A területet a körülöttünk lévő helyzet miatt vissza kell adnunk, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, a rohamos tempójú iparosodással nem tudunk mit tenni, ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást” – közölte a videóban Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban.

A horgászokat arra kérték, hogy ha fognak halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe. A videóban elhangzik az is, hogy azt tervezik: a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, „milyen módon”.

„Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat!” – szóltak a horgászokhoz.

(pecaverzum.hu)

fotók: sokszinuvidek.24.hu, youtube.com, naphire.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!