Betett az időjárás a hajókiállításnak

Az idei Grand Pavois La Rochelle-en 73 ezer látogatót regisztráltak, ami 10 százalékos csökkenés 2021-hez képest, amiért a szervezők a rossz időjárást okolják.

A kiállításon 800 nemzetközi márka és 750 hajó mutatkozott be, mintegy 110 új hajóval és termékkel.

„Ez a 2022-es kiadás szakmailag igen kielégítő volt a Grand Pavois Organisation igazgatótanácsa számára – mondta Alain Pochon, a Grand Pavois Organisation elnöke. – Ugyanakkor az időjárás kicsit keresztülhúzta a számításainkat, szerintünk a látogatók számának 10 százalékos csökkenése egyértelműen azzal magyarázható, hogy az első nap és szombaton szeles és esős idő volt. Szerencsénkre a minőségi, jelentős vásárlóerőt képviselő látogatókat ez sem tartotta távol. Leendő ügyfelek, külföldi érdeklődők és első hajóvásárlásuk előtt állók jelentek meg, ami tökéletesen megfelel a céljainknak.”

Az immár ötvenedik kiállítás kiemelkedő eseményei közé tartozott az EDF-fel közösen működtetett, egyre növekvő Fenntartható innovációs terület és a Grand Pavois horgászrendezvény. Több mint száz hajó állt rendelkezésre vízi tesztelésre 10 és 19 óra között, sőt, 17.30 után megnyitották a pontonokat, hogy még több márka képviselője kifuthasson a kikötőből.

Jövőre a szervezők egy nappal eltolják a kiállítás megnyitóját, hogy két nap legyen Cannes Yachting Festival vége és a Grand Pavois La Rochelle kezdete között, így a 2023-as eseményt szeptember 20. és 25. között rendezik.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: Patrice Bernier / Grand Pavois)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!