Berecz Zsombor vízre száll a legjobbak között

2019. december 16.
Címkék :

Hétfőn kezdődik a 2019-es Finn Gold Cup, a hajóosztály világbajnoksága, Melbourne-ben.

Több mint 20 országból érkeztek versenyzők, és – ahogy mondani szokták – mindenki indul, aki számít, a mezőny nagyon erős, sűrűbb, mint az olimpiai, mert a vébén többen is nevezhetnek egy nemzetből. Összesen 61-en neveztek, Ausztráliából 20-an.

Jelenleg mindenki Berecz Zsombort szeretné legyőzni, mert ő a címvédő és az augusztusi előolimpián is aranyérmet nyert. Riválisban nincs hiány. A svédek 2017-es világbajnoka, Max Salminen, az aktuális világranglista-vezető brazil Jorge Zarif, a 2. Nicholas Heiner (holland), a 3. Anders Pedersen (norvég) vagy az olimpiai bajnok, 4-szeres világbajnok Giles Scott mellett bőven vannak, akik esélyesek a dobogóra.

Berecz Zsomboron szerencsére nincs extra nyomás. Kiváló vitorlázónk edzője a pénteki utolsó vizes gyakorláson elégedetten magyarázta, hogy látja már rajta az egészséges versenylázat és úgy érzi, jól fog szerepelni. Vasárnap rendeztek már egy edzőfutamot, de ezt Berecz Zsombor kihagyta, az elmúlt két hét kemény edzései után inkább a regenerálódásé a főszerep a hétvégén – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!