Berecz Zsombor továbbra is az első tízben

Két futammal folytatódott a Balatonon az Opel Finn Gold Cup, az olimpiai Finn osztály világbajnoksága. A tó újra a jobbik arcát mutatta, 10-12 csomós délnyugati széllel és napsütéssel. Berecz Zsombornak ma nem sikerültek olyan jól a futamai, mint egy nappal korábban. Egyszer sem került be az első tízbe, de összetettben így is a 7. helyen áll.

A 30 nemzet 113 finnesét felvonultató mezőnyben nagyon nehéz bekerülni az első tízbe. Ez ma is csak néhány versenyzőnek sikerült, és négy futam után már nincs olyan résztvevő, aki mind a négy futamon az első tízben ért volna célba.

Az előzetes eredmények alapján a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert áll az élen a tegnapi 9. és 2. helyének köszönhetően. Tegnap az argentin Facundo Olezza teljesített a legjobban, egy 4. és egy 3. helyen célba érve a 3. helyre jött fel az összetett listán. A negyedik futamon a svéd Max Salminen győzött, aki ezzel a 2. helyre került két versenynap alapján.

Berecz Zsombor a délelőtti futamon taktikailag rossz oldalt választott az első szakaszon, de aztán nagyszerű vitorlázással jött fel a 12. helyre. A délutáni menete már nem sikerült ilyen jól, minden cirkálószakaszon ellene fordult a szél, és csak 37.-ként ért célba. Ezekkel a helyekkel 7. az összetett listán.

Az ötödik futamtól kezdve a legrosszabb eredmény kiejthető lesz az összetett pontszámításból, és ez ismét jelentősen megváltoztathatja a sorrendet. A verseny ma újabb két futammal folytatódik, összesen tíz futamot terveznek, amelyeket vasárnap az első tíz helyezett dupla pontszámmal számító Éremfutama követ.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!